Wil jij ook doula worden?

Voel jij ook passie om vrouwen bij te staan bij de geboorte?

Wil je een steun zijn in een levensveranderende gebeurtenis van een vrouwenleven?

En wil je aanstaande moeders helpen het vertrouwen in hun lijf terug te vinden, angsten over de bevalling te overwinnen? Om vol zelfvertrouwen de bevalling in te gaan?

Dan is doula opleiding In Bloei zeker de juiste opleiding voor je!

Hoe word je een geweldige doula: uitgebreid leertraject

Doula opleiding In Bloei biedt 2 opleidingsvormen: klassikaal én online. De opleiding klassikaal noemen wij ook wel de doula opleiding in person. Daarmee willen wij aangeven, dat we elkaar daar persoonlijk ontmoeten. En samen een bijzonder traject doorlopen, dat jou opleidt tot doula. Wij willen anderen volledig zonder oordeel en met 100% support bij kunnen staan. Daarom biedt de doula opleiding -in person een uitgebreid leertraject aan, waarin je zelf ook een groeiproces door zult maken. Zo word je een geweldige doula.

We helpen je stapje voor stapje de hobbels van het runnen van je eigen onderneming te overwinnen zodat jij van je passie je beroep kunt maken.

samen op reis tot doula

We bieden bij de doula opleiding een fijne groep vrouwen om de reis tot doula samen te maken.

Je vindt een warm nest van In Bloei doula’s (to be) om je bij aan te sluiten.


Visie achter doula opleiding In Bloei – klassikaal

De visie van doula opleiding In Bloei, de kernwaarden en de opzet van de klassikale opleiding vind je in Visie In Bloei. Hier lees je ook meer over het speciale Groei en Bloei programma dat zo kenmerkend is voor deze doula opleiding.


Opleidingsprogramma

De doula opleiding klassikaal omvat 13 lesdagen en het 2-daagse bedrijfsweekend, in totaal 15 lesdagen dus, van half 10 tot 5.

De lesdagen zijn steeds een aaneengesloten vrijdag en zaterdag in de maand (m.u.v. december, wanneer er één enkele dag is). Het bedrijfsweekend is integraal onderdeel van de opleiding.

De dagen hebben een workshopachtig karakter, met een gebalanceerde afwisseling tussen theorie en praktijk.

De lesdagen van de opleiding 2020-2021 zijn op:
2020: 11 en 12 september; 9 en 10 oktober; 6 en 7 november; 11 december.
2021: 8 en 9 januari; 5 en 6 februari; 19 en 20 maart (bedrijfsdagen); 9 en 10 april.

De lesdagen van de opleiding 2021-2022 zijn op:
2021: 10 en 11 september; 8 en 9 oktober; 5 en 6 november; 10 december
2022: 7 en 8 januari; 4 en 5 februari; 18 en 19 maart (bedrijfsdagen); 8 en 9 april

Globale indeling van de lesdagen:

Les dag 1 en 2:
– Kennismaking en je motivatie
– Rol en eigenschappen van een doula
– Fysiologie van een baring en welke stadia zijn er

Les dag 3 en 4:
– Communicatie 1:
Omgang met medische zorgverleners
& gesprekken met cliënten in de zwangerschap
– Baringshoudingen
– De stages

Les dag 5 en 6:
– Intervisie en mentor
– Pathologie;  
Niet vorderende ontsluiting/ plateaus
en moeilijke situaties
– Pijnstilling

Les dag 7:
– Verdieping
– Praktische massages

Les dag 8 en 9:
– Emotionele ondersteuning
– Hormonen
– Communicatie 2;
Informed consent
Geboorteplan
– Ondersteuning en Handvatten voor partner

Lesdag 10 en 11:
– Self care
– Communicatie 3; Geboorteverslag
– Natraject, Het gouden uur
– Stuitligging
– Overtijdsbehandeling

Professionaliteits/Bedrijfsweekend bestaat uit:
– 1 daagse workshop ‘Hoe ontwikkel je een zwangerschapscursus’
– 1-daagse workshop ‘Hoe maak van van je (a.s.) praktijk een bloeiend bedrijf
– ‘Gedragscodes’

Lesdag 12 en 13:
– Rollenspellen
– Bijzondere situaties


Mentorschapsprogramma

Je krijgt een persoonlijke mentor toegewezen. Het mentorschaps programma van doula opleiding In Bloei bestaat er onder meer uit, dat je door een ervaren doula be-doula-ed wordt. Ook neem je deel aan een intervisie groepje onder leiding van deze mentor en samen met andere groepsgenoten die bij deze mentor zijn ingedeeld, voor extra intervisie met elkaar.

Het mentorschapsprogramma heeft onder meer veel aandacht aan jouw eigen processen, waar onder ook voor hoe je voor jezelf kunt zorgen. Zodát je er kunt zijn voor anderen! Het legt een sterke basis. De mentor begeleidt en ondersteunt van de eerste lesdag tot laatste stage; dus je gehele studie. Zij heeft alle aandacht voor jouw beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling.


Opleidingseisen doula opleiding In Bloei – klassikaal

Je dient tenminste 90% van de lessen gevolgd te hebben.

Er wordt van je verwacht dat je als zelfstandig doula-in-opleiding minimaal drie stagebevallingen bijwoont. Waar je natuurlijk ook een verslag van maakt.

Daarnaast vraagt doula opleiding een eindproduct in de vorm van een scriptie. Hierin wordt ofwel een relevant doula-onderwerp uitgewerkt. Of je schrijft een eindproduct zoals een geboortecursus .

Je hebt in totaal, vanaf de eerste lesdag in september gerekend, 18 maanden om de opleiding af te ronden. In die periode loop je dus ook 3 stages. Je wordt beoordeeld op lesinzet en aanwezigheid, de stages, en het eindproduct. Als deze goedgekeurd zijn ontvang je een diploma.


Studieduur

Afhankelijk van het tempo waarin je stages zoekt en volgt, is de opleidingsduur gemiddeld tussen de 9 en 12 maanden. Vanaf het 1e weekend kan je beginnen met je stages. Die regel je zelf.

Het digitale materiaal blijft 18 maanden vanaf de eerste lesdag voor de student beschikbaar. Er wordt van je verwacht, dat je binnen die 18 maanden afstudeert.


Praktische informatie

Alle praktische informatie over kosten, tijden, maaltijden, opleidingslocatie etc. vind je hier.Wat studenten vertellen over de opleiding…

Anita: “De docenten zijn bevlogen docenten! Ze hebben zelf jarenlang ervaring en daardoor hebben ze veel te delen en aan te bieden. De opleiding is met een lach en een traan. Grappige momenten en momenten dat er veel compassie is voor elkaar. Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat je een mentor toebedeeld krijgt. Zo fijn!! En… alles is online terug te vinden… van alles wat we geleerd hebben is er een naslagwerk. In één woord… niet nadenken welke opleiding… maar gewoon DOEN… bij IN BLOEI en GROEI !!”


Terug naar het totale cursusaanbod


Powered by Doula Farola