Doula opleiding – online

Voel jij ook passie om vrouwen bij te staan bij de geboorte?

Wil je een steun zijn in een levensveranderende gebeurtenis van een vrouwenleven?

Wil jij ook doula worden?

goed begin met doula FarolaEn wil je aanstaande moeders helpen het vertrouwen in hun lijf terug te vinden, angsten over de bevalling te overwinnen en vol zelfvertrouwen de bevalling in te gaan?

Dan is doulaopleiding In Bloei zeker de juiste opleiding voor je!

 

Hoe word je een geweldige doula: uitgebreid leertraject

Doula opleiding In Bloei biedt 2 opleidingsvormen: klassikaal én online. De opleiding klassikaal noemen wij de doula opleiding in person. Daarmee willen wij aangeven, dat we elkaar daar persoonlijk ontmoeten. De online opleiding biedt met name het theoretische deel van de opleiding online aan.

Doula opleiding -online bietdt een uitgebreid leertraject aan, waarin je zelf ook een groeiproces door zult maken. Zo word je een geweldige doula.

 

Doula opleiding online: Uitgebreid leertraject

Om anderen volledig zonder oordeel en met 100% support bij te kunnen staan bieden we een uitgebreid leertraject aan, waarin je zelf ook een groeiproces door zult maken.

We helpen je stapje voor stapje de hobbels van het runnen van je eigen onderneming te overwinnen, zodat jij van je passie je beroep kunt maken.

We bieden daarbij een fijne groep vrouwen om samen de reis tot doula met je te lopen en een warm nest van In Bloei doula’s om je bij aan te sluiten en ook een uniek mentorschapsprogramma.


Opzet van doula opleiding In Bloei

De visie van doula opleiding In Bloei, de kernwaarden en de opzet van de opleiding in person vind je in Visie van In Bloei. Hier lees je ook meer over het speciale Groei en Bloei programma dat zo kenmerkend is voor deze doula opleiding.


Nu ook doula opleiding – online

In Bloei Doula opleiding onlineNaast de doulaopleiding -klassikaal is er nu ook de mogelijkheid om de In Bloei Doula opleiding – online te volgen!

 

Waarom zou je een online opleiding volgen?

Gemakkelijk op je eigen tijd en plaats

En toch heeft het alle voordelen dat je het thuis kunt doen, met je huidige baan en gezinssituatie kunt combineren. Je hoeft alleen voor de drie aaneengesloten “live” trainingsdagen (die zijn wel verplicht!) te reizen en vrij te regelen.

Ook krijg je de studentenkorting van de In Bloei doula’s voor al onze workshops, bijscholingen en voor het jaarlijkse bedrijfsweekend.


Opleidingsprogramma

Week voor week-programma

Deze cursus bevat 16 modules, die elk 1 of 2 lessen bevatten. We bieden een week voor week lesprogramma, waar je elke week met een nieuwe les je kennis en kunde kunt verdiepen. Het is een stap voor stap programma, om ook het verwerkingsproces en je persoonlijke groei en ontwikkeling optimaal te ondersteunen.

We bieden onze volledige opleidingsprogramma aan met geschreven, video’s audio’s, webinars, en facebook-live Q&A sessies (coach-calls).

Starten met de opleiding

De eerste Online opleiding is begin april van start gegaan met een mooie groep studenten. Omdat we -ook in de online opleiding- waarde hechten aan het groepsproces, hechten we eraan dat studenten min of meer gelijk optrekken, zodat zij hun ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen steunen bij het (leer)proces.

Daarom zijn er een paar vaste momenten per jaar om te starten met de online opleiding. De eerstvolgende datum vind je hier!


Persoonlijk contact en ondersteuning

Ook “Live” ontmoetingen

Natuurlijk kun je niet álles alleen maar leren vanaf de film, dus we bieden als onderdeel van de online opleiding ook 3 (verplichte!) live-cursusdagen aan, waarin we met alle praktijk oefeningen rond bijvoorbeeld communicatie en massage aan de slag gaan.

Ook krijg je toegang tot een besloten facebook groep, waarin je kennis kunt maken met andere studenten, en ervaringen kunt delen en uitwisselen.

Via deze groep geeft Farola ook regelmatig haar persoonlijke coach-calls.

Uiteraard is er ook persoonlijk contact met de mentoren.


Mentorschapsprogramma

Iedere student krijgt een persoonlijke mentor toegewezen. Je krijgt een sterke basis middels een mentorschapsprogramma, met veel aandacht voor hoe je voor jezelf kunt zorgen zodat je er kunt zijn voor anderen!

De mentor begeleidt en ondersteunt je je gehele studie, met alle aandacht voor jouw beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard ook via het nodige face-to-face contact.


Opleidingseisen

  • Er wordt van je verwacht dat je de gehele online cursus doorloopt, de oefeningen en testen doet en laat blijken dat je begrijpt waar het om gaat en dat je je kennis en vaardigheden eigen maakt.
  • Je woont de 3 “live”dagen bij. (verplicht) Voor data zie  hier 
  • Er wordt van je verwacht dat je als zelfstandig doula-in-opleiding minimaal drie stagebevallingen bijwoont en een verslag daarvan maakt.
  • Daarnaast vraagt de opleiding een eindproduct in de vorm van een scriptie. Hierin wordt ofwel een relevant doula-onderwerp uitgewerkt ofwel er wordt een eindproduct zoals een geboortecursus geschreven.
  • Je rondt je studie in maximaal 18 maanden af. 

Studieduur

Afhankelijk van het tempo waarin de doula in opleiding stages zoekt en volgt, is de opleidingsduur tussen de 6 en 9 maanden. Het online studiemateriaal blijft 18 maanden voor jou beschikbaar. 


Diplomering

Je ontvangt elke week een les, in totaal dus in 30 weken. Vanaf de 4e les mag je stages gaan lopen. Dat organiseer je zelf. Je krijgt in totaal 18 maanden om de modules te doorlopen, je stages af te ronden en een eindproduct af te leveren. Als je aan de opleidingseisen (zie boven) voldaan hebt ontvang je een diploma en ben je doula!


Praktische informatie

En wil jij daar dit jaar nog mee beginnen?

Alle praktische informatie over kosten, tijden, maaltijden, opleidingslocatie etc. vind je hier.

Je kunt je nu opgeven voor de eerstvolgende Online opleiding


Wat studenten vertellen over de online opleiding…

Vorig jaar ben ik begonnen aan de online opleiding bij In Bloei. Ik heb nog niemand ontmoet in het echt, maar Farola heeft het zo goed neergezet dat het toch voelt alsof we verbonden zijn als groep en elkaar positief bekrachtigen in wat we laten zien van onszelf. De opleiding zelf is ook fijn in elkaar gezet, je bent ongeveer 30 min per week bezig met de modules en het lezen van de stof. Het is dus prima te combineren met een baan en een gezin, zoals van te voren ook gezegd is. De manier van lesgeven voelt door de audio’s, video’s en beeldende uitleg toch helemaal alsof je er echt bij bent 🙂 Selina

Ik ben ruim 4 weken geleden met veel plezier begonnen aan de online opleiding en ik kijk elke maandag uit naar de nieuwe lesstof. De lesonderdelen zijn heel afwisselend. Zo zijn er filmpjes, gesproken tekst, reader teksten en online oefeningen. Een opdracht was: ‘maak een introductiefilmpje van jezelf en post dit op de besloten facebookgroep. Die opdracht zorgde ervoor dat je al een beetje kennis maakt met je medecursisten. Dit is erg leuk en ik zat de eerste drie weken bijna aan de facebookgroep gekluisterd om te kijken wat er nu weer voor interessants gepost zou worden. Je krijgt ook meteen een stagebegeleider/mentor toegewezen, en ik heb nu al de tools gekregen om met stages te kunnen beginnen. De eerste staat al gepland voor september. Dit wordt echt een vuurdoop. Zal ik daarna nog steeds Doula willen zijn….  Nu weer snel verder met het afmaken van mijn pitch… Jorinde


Wil jij van je passie je werk maken?

Word doula en start met de Online opleiding van In Bloei


Terug naar het totale cursusaanbod


Powered by Doula Farola