Vandaag op 1 maart gaat de website van InBloei officieel de lucht in! Spannend! Als ik zo tussen alle andere dingen door, gedurende de dag nadenk over waar ik nu het meest naar uitkijk dan komen er steeds een paar dingen omhoog in mijn gedachten. Voor mij is het delen van het groeiproces van een groep vrouwen die uitgroeien tot doula iets waar ik me graag mee bezig houd. Er gebeurd zoveel met en in jezelf als je doula wordt en bent. Wat doet het allemaal met je? Ook het bouwen aan een sterke doula community in Nederland draag ik een warm hart toe. Samen staan we sterk als “nieuw” beroep in Nederland. Verbinding en respect als doulas naar elkaar, naar je cliënten natuurlijk, maar ook naar andere zorgverleners zijn belangrijke dingen voor mij. Daarnaast geloof ik echt dat als er een verandering in de maatschappij nodig is, dat dat begint bij de geboorte van de volgende generatie.

De manier waarop omgegaan wordt met geboorte en een goed begin vanaf geboortealles daar omheen heeft gevolgen voor de moeder en het opgroeiende kind. Een moeder in haar kracht geeft een positieve geboorte ervaring en een goed begin voor moeder, baby en partner.

Hoe mooi is het dat je als doula aan het begin van het leven staat en daar een positieve bijdrage aan kan leveren! Ik kijk ernaar uit dat met jullie te delen.

Het voelt eigenlijk als een heel natuurlijk proces om samen met Farola de opleiding te starten. We zijn allebei gedreven om ons vak, het doulaschap, goed in Nederland neer te zetten. We vullen elkaar prachtig aan. Achter de schermen zijn we hard aan het werk om alles goed vorm te geven. Veel werk wat we met plezier doen! Wij gaan ervoor! Ik hoop veel van jullie te zien op de open middag 14 mei

Onze missie- door Marlies

This post has already been read 509 times!