Jaaa!!! Wat zijn we trots dat zowle de klassikale opleiding als de online opleiding nu beide erkend zijn door NBvD. Voor de lezers die nog niet weten wat de NBvD is: dat is de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. De NBvD is een verbindende factor tussen de doula’s in Nederland en maakt dat je als professional aan de slag kunt. Je klanten kunnen eventuele klachten ergens kwijt en jij hebt zelf ook een netwerk om op terug te vallen.

Voor een niet beschermd beroep is zo’n beroepsvereniging eigenlijk het enige keurmerk wat je klanten waarborgt dat je volgens een professionele code werkt, een gedegen opleiding gevolgd hebt en je kennis en kunde up to date houdt.

En nu mogen wij bij In Bloei ons dus ook één van die erkende gedegen opleidingen noemen, waar je tot professioneel doula opgeleid wordt.

Er is een een onafhankelijke commissie die de opleidingen toetst. Al ons papierwerk en de opleiding op papier moest op orde zijn, maar ook onze klachtenafhandeling, studentdossiers en ervaringen van en met In Bloei doula’s moest voldoende worden bevonden. Er is dus door de commissie contact geweest met enkele (oud)studenten, een docent, een mentor en een zorgverlener die met een van onze studenten gewerkt heeft. We zijn overal goed doorheen gekomen en met vlag en wimpel geslaagd.

Gek genoeg voelde het toch nog spannend om af te wachten tot het moment van erkenning. Zoals je in een andere blog hebt kunnen lezen was Farola, oprichter en hoofd van doula opleiding In Bloei zelf voorzitter van de NBvD, dus we wisten waar we aan moesten voldoen. Evengoed hadden we uiteraard geen enkele invloed op het proces, en dat is ook goed, want we vinden het erg belangrijk dat duidelijk is dat we erkend worden omdat we inhoudelijk gewoon een heel goede opleiding hebben. Gelukkig heeft de commissie de waarde van onze beide opleiding gezien en zijn beiden dus erkend.

Omdat de inhoud van de opleiding zoals hij tot het tijdstip van erkenning op wat kleine aanpassingen na hetzelfde is gebleven, zijn dus alle In Bloei diploma’s die we tot nu toe afgegeven hebben bij deze erkend.

Iedereen die In Bloei gediplomeerd aan de klassikale opleiding is kan zich dus als volwaardig NBvD-lid inschrijven. Als je de opleiding start kan je meteen al aspirant lid worden en kan je dit in volwaardig lidmaatschap omzetten zodra je gediplomeerd bent. Dus voor al onze studenten die gaan diplomeren; meld je vooral aan bij de NBvD!

This post has already been read 1059 times!