Jaaa!!! Wat zijn we trots dat we nu definitief een mail ontvangen hebben van de NBvD. Voor de lezers die nog niet weten wat de NBvD is, dat is de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. De NBvD is een verbindende factor tussen de doula’s in Nederland en maakt dat je als professional aan de slag kunt. Je klanten kunnen eventuele klachten ergens kwijt en jij hebt zelf ook een netwerk om op terug te vallen.

Voor een niet beschermd beroep is zo’n beroepsvereniging eigenlijk het enige keurmerk wat je klanten waarborgt dat je volgens een professionele code werkt, een gedegen opleiding gevolgd hebt en je kennis en kunde up to date houdt.

En nu mogen wij bij In Bloei ons dus ook een van die erkende gedegen opleidingen noemen, waar je tot professioneel doula opgeleid wordt.

De voorlopige erkenning hadden we al even in huis, maar er is een onafhankelijke commissie die de opleidingen langs loopt. Al ons papierwerk en de opleiding op papier moest op orde zijn, maar ook onze klachtenafhandeling, studentdossiers en ervaringen van en met In Bloei doula’s moest voldoende worden bevonden. Er is dus door de commissie contact geweest met enkele (oud)studenten, een docent, een mentor en een zorgverlener die met een van onze studenten gewerkt heeft. We zijn overal goed doorheen gekomen en met vlag en wimpel geslaagd.

Gek genoeg voelde het toch nog spannend om af te wachten tot het moment van erkenning. Zoals je in ons andere stukje hebt kunnen lezen was Farola voorzitter van de NBvD en zit Marlies al jarenlang in het bestuur, dus we wisten heel goed waar we aan moesten voldoen en hadden hier met het schrijven en opzetten van de opleiding al rekening mee gehouden. Toch hadden we geen enkele invloed op het proces en verliet Marlies braaf de vergaderruimte als onze opleiding toch besproken moest worden door het bestuur, want we vinden het erg belangrijk dat duidelijk is dat we erkent worden omdat we inhoudelijk gewoon een heel goede opleiding hebben. Niet dat er toch iets van voortrekken of beïnvloeden kan worden verweten. Dus dat maakte het voor ons ook spannend, want je kan dan alleen maar zorgen dat je zaken op orde zijn en afwachten. Gelukkig zag de commissie ook de waarde van onze opleiding en zijn we dus vanaf heden erkent. Omdat de inhoud van de opleiding zoals hij tot nu toe gegeven is op wat kleine aanpassingen na hetzelfde is als nu, zijn dus ook alle In Bloei diploma’s die we tot nu toe afgegeven hebben bij deze erkent.

Iedereen die In Bloei gediplomeerd aan de klassikale opleiding is kan zich dus nu als volwaardig NBvD-lid inschrijven. Als je de klassikale opleiding start kan je meteen al aspirant lid worden en kan je dit in volwaardig lidmaatschap omzetten zodra je gediplomeerd bent. Dus voor al onze studenten die 6 juli aanstaande gaan diplomeren; meld je vooral aan bij de NBvD!

This post has already been read 949 times!