Een stap dichterbij volledige erkenning door de NBvD van onze doulaopleidingerkende doulaopleiding nbvd

Goed nieuws voor de In Bloei opleiding en onze studenten! We zijn weer een stap dichterbij volledige erkenning door de beroepsvereniging.

Zoals jullie uit een vorig bericht misschien nog weten, is Farola voormalig voorzitter van de NBvD en degene die de richtlijnen voor de beroepsvereniging waar opleidingen aan moeten voldoen opgesteld heeft. Dat betekend zeker niet dat we zomaar erkenning krijgen. Het mooie is juist dat er een onafhankelijke commissie opgericht wordt om onze opleiding te beoordelen om kwaliteit en inhoud van de lessen. Het schrijven van de inhoud van de opleiding en neerzetten van de organisatie in de opleiding zoals klachtenregeling, (stage)begeleiding, vertrouwenspersoon, etc. is het begin van de erkenningsprocedure en dat onderdeel hebben we met vlag en wimpel gehaald. Een onafhankelijke commissie heeft onze opleidingsopzet beoordeeld en goed gekeurd, waarmee we nu een voorlopige erkenning van de beroepsvereniging hebben. Op papier is de opleiding dus goed en bieden we voldoende lesstof om studenten tot goed geïnformeerde, professionele doula’s te begeleiden.

Onze studenten mogen dus vanaf de aanvang van de opleiding zich bij de beroepsvereniging aanmelden als aspirant lid van de NBvD.

Voor volledige erkenning wil de commissie enkele studenten, docenten en zorgverleners interviewen over de opleiding, hoe het niveau van de lessen werkelijk ervaren wordt en hoe de indruk van zorgverleners over onze studenten is. Zodra de eerste studenten dus alle onderdelen van de In Bloei opleiding met een voldoende doorlopen hebben kunnen we het tweede deel van de erkenningsprocedure doorlopen en zijn we een volledig erkende opleiding.

We hebben er zin in, jullie ook?!

This post has already been read 292 times!