In Bloei Doula’s in beeld

Ben je zwanger en zelf op zoek naar een geweldige doula?

Continue emotionele ondersteuning, oftewel weten dat er elk moment van de geboorte dezelfde vertrouwde persoon bij je is en bij je blijft, de hele bevalling lang. Ongeacht de duur van de bevalling en of je onder begeleiding van een verloskundige of gynaecoloog valt. Jouw doula gaat met je mee en blijft je ondersteunen. In Bloei studenten krijgen al vanaf de eerste lessen voldoende handvatten mee om die continue ondersteuning te geven. Het invullen van de stageformulieren vraagt wel iets extra investering, daar tegenover staat echter dat je een betrokken, warme vrouw met professionele houding aan je zijde krijgt tijdens de bevalling tegen een gereduceerd tarief. Dus als je op zoek bent naar een doula, denk dan ook eens aan een In Bloei doula (in opleiding)

Steun bij de geboorte ervaren? Begin ontspannen en vol zelfvertrouwen aan het geboorteproces met een doula aan je zijde.

Zwangerschap kan een gelukkige, maar ook soms juist een zware of onzekere tijd zijn. Angst voor het onbekende of voor de pijn kan je onzeker maken. De docenten bij Doulaopleiding In Bloei hebben jarenlange ervaring in het bijstaan en ondersteunen van vrouwen voor tijdens en na de geboorte van hun kindje. We weten uit ervaring hoe spannend het is en weten ook wat voor verschil het kan maken extra emotionele ondersteuning te hebben bij de geboorte. We brengen onze kennis en ervaring vol enthousiasme en liefde over op onze studenten zodat zij jou en je partner tot steun kunnen zijn bij de geboorte van jullie kindje.

Onze doula’s in opleiding worden opgeleidt tot In Bloei doula’s. In. B.l.o.e.i. staat voor Integer. Betrouwbaar. Loyaal. Ondernemend. Eerlijk. Inventief.

Wil je lezen waar onze In Bloei doula’s voor staan? Klik hier:Waarden InBloei doula

Al deze eigenschappen spelen een centrale rol in de opleiding en zijn de basis voor de competenties die binnen de opleiding worden aangeboden. We vinden het belangrijk toekomstige doula’s te ondersteunen in het laten groeien van persoonlijke eigenschappen, leren herkennen van valkuilen en voor zichzelf te zorgen tijdens de uitdagingen die het werkveld biedt. Al onze studenten onderschrijven de gedragscode voor de doula zoals uitgegeven door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s en leven deze na. Naast de persoonlijke ontwikkeling bieden we ook uitgebreide theoretische en praktische kennis in maar liefst 15 lesdagen.

Om onze studenten optimaal in het leerproces te ondersteunen hebben we een gesloten digitale leeromgeving opgezet. InBloei studenten kunnen dus hier inloggen.

In het werkveld kunnen de studenten ervaring opdoen, waardoor ook de theoretische en praktische kennis beter beklijft en tevens direct toegepast kan worden. Elk student zal dan ook zelfstandig drie keer steun bieden tijdens een geboorte als doula, waarbij wij telefonisch- en mailcontact onderhouden om hen te ondersteunen.

Vanaf het eerste lesweekend wat elk jaar in  september plaatsvindt zijn onze studentdoula’s uitgerust met de basiskennis die ze nodig hebben om continue emotionele ondersteuning te bieden tijdens de geboorte.

Die continue emotionele ondersteuning is uit onderzoek het belangrijkste element gebleken van ‘het doula-effect’. Dat betekend dat wanneer een barende vrouw steun bij de geboorte heeft ervaren en zich gehoord voelt tijdens het geboorteproces, ze positiever terug kijkt op de geboorte. Ook is ze achteraf positiever over haar partner en de steun die haar partner haar geboden heeft tijdens het proces (de doula neemt namelijk geenszins de positie van de partner over, maar ondersteunt deze ook!) Mocht je dus zwanger zijn en ben je benieuwd of een doula iets voor jou is? Hieronder vind je de lijst met doula’s in opleiding die vanaf begin oktober jou en je partner hun continue emotionele ondersteuning kunnen bieden tijdens de geboorte.

 

Onze studenten

Midden/noorden van Nederland:

Regio Zuid-Holland:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgestudeerde doula’s bij In Bloei:

Debbie Buisman

Prins Zwethsloot

Michella Veldhoven

Francis Neslo

Elske Hempel

Danielle van Houwelingen

Kimberley Kornelisse

Meida van Baal

Ria van der Lans